Zvon: Samsung Galaxy Note 9 va veni cu procesoare neurale mai bune decât cele de la Apple și Huawei

- Adrian Ungureanu
592

Samsung a cam rămas în urma celor de la Apple și Huawei în ceea ce privește dezvoltarea unei unități de procesare neurală (Neural Processing Unit – NPU), necesară pentru operații de inteligență artificială avansate și mai rapide.

Cei de la Apple au introdus noile unități neurale pe procesoarele Apple A11 Bionic, în timp ce Huawei a dezvoltat propria soluție pe procesoarele Kirin 970 care echipează acum telefoanele din seria Huawei Mate 10.

Dar potrivit unei surse din industrie, citată de presa sud-coreeană, Samsung lucrează de zor la finalizarea etapei de dezvoltare pentru a putea trece la etapa de producție, scopul final fiind acela de a echipa noile Galaxy Note 9 cu ele.

Se pare că și noile Galaxy S9 vor avea procesoare cu NPU, dar vor fi mai multe doar pentru ca Samsung să-și ”flexeze” mușchii în fața competitorilor, dar unitățile cu adevărat puternice vor ajunge pe Galaxy Note 9.

Potrivit sursei citate, care nu a dorit să-și dezvălui identitatea dar care ar fi un expert în AI, declară că noile procesoare care vor avea și NPU, vor oferi operații AI cel puțin la fel rapide ca și pe telefoanele de Apple și Huawei sau chiar mai rapide.

Contactați de presa sud-coreeană un responsabil de comunicare de la Samsung a confirmat că dezvoltarea de procesoare AI este în derulare, dar nu a oferit niciun detaliu legat de stadiu acestei etape.

Cu siguranță Samsung are și nivelul tehnologic și personalul necesar pentru a scoate chip-uri AI care să fie competitive, acum rămâne de văzut dacă vor fi mai bune sau nu decât cele de la Apple și Huawei.