Zvon: Livrările de iPhone 8 ar putea fi întârziate până în noiembrie

- Adrian Ungureanu
244

Săptămâna viitoare Apple va prezenta noile sale smartphone-uri, modelele iPhone 7s, iPhone 7s Plus și mult așteptatul model aniversar, iPhone 8.

Cel puțin așa sugerează majoritatea zvonurilor. Data prezentării a fost confirmată de Apple și ținând cont că evenimentul va avea loc în noua casă a companiei din Cupertino, suntem destul de siguri că iPhone 8 va fi vedeta prezentării.

Totuși, un furnizor sud-coreean de componente al celor de la Apple, citat de presa locală, susține că fanii Apple nu vor pune mâna pe noul model prea devreme, afirmând că livrările nu vor începe mai devreme luna noiembrie. Furnizorul, care a ținut să-și păstreze identitatea anonimă, afirmă că această întârziere a livrărilor este cauzată de faptul că Apple  încă nu ar fi pus la punct toate detaliile tehnice.

Reprezentantul companiei spune că a început livrările de componente abia în luna august, fiind vorba de componente de care este nevoie în faza inițială a procesului de producție, dar nu a detaliat despre ce componentă este vorba, pentru că ar fi fost ușor de identificat. Astfel, potrivit estimărilor sale, livrările nu vor putea începe mai devreme de luna noiembrie.

O altă sursă citată tot de presa sud-coreeană dă vești ceva mai bune, dar nu foarte optimiste. ”Chiar dacă va fi lansat în septembrie, (iPhone 8) va fi disponibil în cantități foarte limitate”, susține sursa anonimă.

Analistul sud-coreean Ming-Chi Kuo, o sursă de informații despre produsele Apple destul de precisă în trecut, anticipa în ultimele săptămâni că numărul livrărilor de iPhone-uri în luna septembrie se va învârti undeva în intervalul 2-4 milioane de unități, un volum foarte limitat în comparație cu cifrele înregistrate de Apple din anii anteriori. Iar așteptările în cazul iPhone 8 sunt chiar mai mari.

Deocamdată, fiind vorba de surse anonime și de data târzie la care ne aflăm ca să mai credem că Apple nu a pus toate detaliile la punct, vă recomandăm să tratați aceste informații, așa cum sunt, drept speculații.