Zvon: HMD Global ar putea lansa săptămâna aceasta modelul Nokia 7, în China

- Adrian Ungureanu
427

Industria zvonurilor tocmai a produs un nou subiect interesant legat de telefoanele Nokia, dar voi sublinia de la bun început că este posibil să fie vorba de o interpretare eronată a invitației oficiale trimise de HMD Global presei din China.

Compania finlandeză a trimis invitații către reprezentanții presei chineze pe care îi invită pe 19 octombrie, adică joi, la un eveniment în care va fi lansat un nou telefon.

HMD Global nu dă niciun indiciu clar despre telefonul ce urmează să fie lansat. Așa că au început speculațiile pe baza textului din invitației. Într-una din ilustrații are scris cu litere romane cuvântul ”qi”. Singurul care în alfabetul cunoscut nouă, restul este scris în alfabetul chinezesc.

În funcție de traducere, context, ”Qi” poate să însemne ”7” și de aici speculațiile că HMD Global ar putea lansa Nokia 7. Este destul de ciudat pentru că nu s-a mai auzit nimic despre Nokia 7 de ceva vreme. Au mai apărut zvonuri legate de Nokia 2 și Nokia 9, dar nimic despre Nokia 7.

Este adevărat, în vară a fost lansat Nokia 8, la care până în ultima săptămâna presa din întreaga lume s-a referit ca fiind ”Nokia 9”. Este foarte posibil că numele ”Nokia 9” să fie din nou înlocuit și să fie ales ”Nokia 7”. Problema e că silueta telefonului care se vede în ilustrația de mai jos ne arată un model care nu seamănă deloc cu randările care au apărut în ultima vreme. Cum ar fi aceasta.

Mai degrabă seamănă cu Nokia 2, dar numărul ”2” din ilustrație nu este un indiciu, pentru că este doar o numărătoare, pentru că o captură de ecran de ieri arăta aceeași ilustrație dar cu numărul ”3” pe ecran.

 

No posts to display