Zvon: Galaxy S9 va fi cu cel puțin 100 de euro mai scump decât Galaxy S8

- Adrian Ungureanu
387

La momentul lansării lor, în primăvara anului trecut, modelele Galaxy S8 și S8+ au fost mai scumpe decât modelele Galaxy S7 și S7 Edge lansate un an mai devreme, iar același lucru s-ar putea repeta și în cazul modelelor Galaxy S9 și S9+.

Galaxy S7 costa 600 de euro la momentul lansării, iar S7 Edge 700 de euro. Galaxy S8 avea un preț de 800 de euro, iar S8+ a costat 900 de euro. Acestea au fost prețurile pentru Europa.

Acum, cele mai noi zvonuri spun că următoarele vârfuri de gamă de la Samsung vor costa și mai mult. Sursa este din Marea Britanie așa că a făcut referire la prețul în lire sterline și a divulgat că modelul Galaxy S9 va fi cu cel puțin 100 de lire sterline mai scump decât a fost Galaxy S8.

Probabil că ordinul de măsură va fi păstrat și doar moneda va fi schimbată, așa că pe continent ne putem aștepta ca noul Galaxy S9 să coste 900 de euro. Asta înseamnă că modelul mai mare, Galaxy S9+ are șanse mari să coste 1.000 de euro.

Este un semn că producătorii de telefoane cred că încă mai pot crește prețurile telefoanelor premium. Interesant cât de departe se va ajunge, pentru că piața smartphone a înregistrat deja o scădere drastică pe finalul anului 2017, tocmai din cauza scumpirii telefoanelor din segmentul premium.