ZTE primește certificare în China pentru un nou telefon

- Adrian Ungureanu
147

Chinezii de la ZTE tocmai au primit certificare pentru un nou telefon, despre care se spune că ar putea fi modelul Axon 7s, un telefon care teoretic ar trebui să fie unul cu dotări de top.

Deocamdată, modelul înregistrat în baza de date a autorității care-și dă acordul final ca un produs de telecomunicații să poată fi vândut pe piața din China, TENAA, poartă numele ZTE A2018. Datele care apar cu acest nou certificat sunt puțin derutante.

În primul rând avem parte de unele componente pentru telefoane de top, cum ar fi display-ul  OLED de 5,5 inci, cu rezoluție Quad HD sau 2K, cameră principală duală cu sensori de 20 MP și 12 MP, cu zoom optic și o cameră frontală cu senzor de 8 MP, 4 GB memorie RAM și versiuni de 64GB, 128GB și 256GB spațiu de stocare intern.

De cealaltă parte apar unele specificații, care nu-l recomandă pe ZTE A2018 ca fiind un flagship din toate punctele de vedere. Vedem că este echipat cu un procesor quad-core, tactat la 2,15 GHz, dar al cărui nume nu este specificat.

Dacă ar fi fost un model Snapdragon 835, asta ar însemna că ZTE ar fi decis să limiteze puterea reală de procesare, dar ar fi prima oară când compania chineză ar apela la under-clocking. Modelul de procesor nu pare să fie nici Snapdragon 821, vârful de gamă de anul trecut, ci pare că este Snapdragon 820, lansat în urmă cu doi ani.

De asemenea, sistemul de operare este și el vechi. Deși majoritatea telefoanelor din acest an vin cu Android 7.0 sau 7.1 Nougat, noul telefon de la ZTE va veni cu Android 6.0 Marshmallow, lansat în 2015.

Pe lângă toate acestea, telefonul mai dispune de senzor de amprente, o baterie de 3.320 mAh și difuzoare stereo.

În orice caz, din moment ce acest ZTE A2018 a primit certificare TENAA, teoretic lansarea acestui telefon nu ar trebui să se lase prea mult așteptată. Vom vedea dacă este Axon 7s sau un alt model și care sunt specificațiile complete.