ZTE lansează primul său smartwatch cu Android la bord

199

În urmă cu doi ani compania chineză ZTE lansa Axon primul dispozitiv purtabil al său, dar cu sistem de operare Tencent OS la bord, pentru piața chineză. Acum ZTE testează piața cu un produs care va ajunge și pe piețele internaționale.

Ceasul ZTE Quartz este ceasul cu Android 2.0, primul ceas inteligent cu sistem de operare la bord al companiei chineze. Acesta va fi disponibil, în SUA deocamdată, începând cu 14 aprilie prin comandă online, iar din 21 aprilie va fi disponibil prin operatorul de telecomunicații T-Mobile, la un preț de 200 de dolari.

Cât despre ceas, acesta va veni cu un display AMOLED circular cu diametrul de 1,4 inci, procesor Snapdragon Wear 2100 quad-core, tactat la 1,1 GHz, 768 GB memorie RAM, 4 GB spațiu de stocare intern, GPS, monitor pentru ritm cardiac, NFC, baterie de 500 mAh, este certificat IP67, adică este rezistent la apă și praf.

Subsidiara din SUA specifică pe site-ul oficial că oferă conectivitate 3G iar utilizatorii vor putea suna, trimite mesaje și rămână conectați la internet de oriunde prin rețeaua T-Mobile prin programul Digits, dar nu spune în mod clar dacă ceasul vine cu slot pentru SIM.

Ceasul celor de la ZTE, pare la prima vedere, mai atractiv decât LG Watch, lansat cu surle și trâmbițe, care vine la un preț de 250 de dolari, dar fără NFC, cu baterie mai mică sau senzor pentru monitorizarea ritmului cardiac.