ZTE a lansat Nubia Z17 mini S, dotat cu patru camere foto, 6GB de RAM și procesor modest

- Adrian Ungureanu
358

ZTE, prin divizia sa de brand Nubia, cam cum este Honor pentru Huawei, a lansat modelul Nubia Z17 mini S, care din păcate are foarte mici șanse să ajungă în Europa.

Telefonul surprinde prin camerele duale amplasate pe ambele părți. În rest, lista de specificații ne arată un nivel de echipare mediu, un mix de componente mai bune, cu unele mai modeste.

Nubia Z17S dispune de un ecran de 5,2 inci, cu rezoluție Full HD, cu margini subțiri pe laterale și destul de generoase în partea de sus și de jos a ecranului. Display-ul este protejat de un panou Gorilla Glass 3, deci cu două generații mai vechi decât actualul Gorilla Glass 5.

La interior regăsim o cantitate generoasă de memorie RAM și spațiu de stocare. Avem 6GB de RAM și 64GB stocare internă, dar procesorul este unul mai modest, un Snapdragon 635 și avem un procesor grafic Adreno 510, ce îi dezvăluie natura de telefon de clasă medie.

Telefonul vine cu suport dual-SIM, rulează pe Android 7.1 Nougat, peste care este aplicată interfața proprietară, Nubia UI 5.0. Dispune de sensor de amprentă și este alimentat de o baterie de 3.200mAh.

Nubia Z17s, surprinde prin setul de camere foto duale. Pe partea din spate avem o combinație de doi senzori a câte 13MP fiecare, iar pe partea din față camera este formată dintr-un senzor de 16MP și unul secundar de 5MP.

Telefonul va fi disponibil în China începând cu 19 octombrie, la un preț de aproximativ 256 de euro. Din păcate, nu prea am văzut modele Nubia pe la noi, din noile generații, așa că nu cred că va ajunge în mod oficial prin România, decât dacă retailerii specializați vor fi interesați să-l aducă și la noi.