YouTube ar putea lansa un nou serviciu de streaming audio, contra cost, în luna martie

- Adrian Ungureanu
365

Alphabet, conglomeratul din care fac parte Google și YouTube, încearcă pentru a treia oară să intre pe piața în care Apple și Spotify domină, cea de streaming de muzică la cerere, contra cost.

Potrivit agenției de presă Bloomberg, un nou serviciu de streaming va fi lansat sub umbrela YouTube, denumit în interiorul companiei ”Remix”, în luna martie a anului viitor.

Una dintre cele mai mari case de discuri din lume, Warner Music Group ar fi intrat deja în afacere semnând un parteneriat cu cei de la YouTube, care negociază acum și cu cei de la Sony Music, Universal Music și cu Merlin, consorțiul care reprezintă case de discuri independente.

Anterior grupul Alphabet a încercat în 2011 cu serviciul Google Play Music, dar din păcate pentru ei nu s-au găsit prea mulți plătitori, iar în 2014 au mai încercat cu YouTube Music Key. Rezultatele au fost aceleași.

Cei de la YouTube l-au angajat anul acesta pe Lyor Cohen, fost director executiv în cadrul Warner Music Group pentru a coordona activitățile pe segmentul muzical, asigurându-și în același timp și o legătură strânsă cu gigantul Warner. Totodată, mulți dintre angajații care se aflau în divizia Google Music au fost transferați la YouTube, semn că planul este făcut, acum urmează lansarea.