Yahoo anunță că toți cei peste 3 miliarde de utilizatori au fost afectați de furtul de date din 2013

- Adrian Ungureanu
361

În urmă cu patru ani cei de la Yahoo au avut parte de cel mai mare atac cibernetic din istoria sa, informațiile neoficiale la acea dată anunțând că 1 miliard de utilizatori au fost victimele unui atac în urma căruia hackeri au putut obține informații despre aceștia.

Oficial, Yahoo a prezentat abia în decembrie 2016 datele pe care le avea la acea vreme legate de atac și admitea că aproximativ o treime din cei peste 3 miliarde de utilizatori au fost afectați de atacul din 2013.

Compania a revenit ieri, însă, cu noi date. Se pare că după integrarea în Oath, o companie subsidiară a grupului de telecomunicații american Verizon, au apărut noi date, iar concluzia a fost clară, toți cei peste 3 miliarde de utilizatori au fost afectați de furtul de date din 2013.

Yahoo i-a înștiințat la vremea respectivă prin email pe cei afectați, iar acum vrea să procedeze la fel. Așa că vă puteți aștepta la un email din partea celor de la Yahoo, prin care să vă roage să vă securizați din nou contul de email, schimbând parolele și metodele de autentificare în cazul în care uitați parola de la contul de Yahoo!