Xperia XZ1 depistat pe GFXBench – ce specificații aduce noul telefon Sony?

- Adrian Ungureanu
339

Se pare că Sony își pregătește noile telefoane de lansare, care ar putea avea loc la IFA Berlin 2017.

Cele mai multe zvonuri sugerează că japonezi vor lansa trei modele la expoziția berlineză, iar acestea ar putea fi Xperia XZ1, Xperia XZ1 Compact și Xperia X1. Primul dintre ele și-a făcut deja apariția la Geekbench, iar acum a fost depistat și-n baza de date de testului de referință de la GFXBench.

De aici putem să confirmăm ceva mai multe detalii despre aceste telefon. În primul rând vedem că va fi echipat cu un display de 5,1 inci, cu rezoluție Full HD (1920×1080 pixeli). La interior vor găsi o platformă Snapdragon 835, cu procesor octa-core, tactat la 2,4 GHz și procesor grafic Adreno 540, 4 GB memorie RAM și 64 GB spațiu de stocare intern.

Informațiile din compartimentul foto sunt puțin ciudate, în sensul că vedem de această dată un parametru pe care nu l-am mai văzut, acel ”unsupported” pe care nu l-am mai întâlnit în alte teste. Este posibil ca GFXBench să fi introdus o metodă de recunoaștere și a unui al doilea potențial senzor.

În cazul Xperia X1, apare acest ”unsupported” și pot specula că acest parametru apare când nu există un al doilea senzor. Oricum, restul informațiilor de arată un senzor de 18 MP pe partea din spate și 12 MP pentru camera frontală.

Un alt aspect important care reiese din test este acela că va fi echipat cu Android 8.0, deci va fi unul din primele telefoane cu Android O la bord. De asemenea, mai vedem că este o versiune ”Android Sony Edition”. De menționat că în urmă cu aproximativ o săptămână când a fost depistat la Geekbench apărea cu Android 7.1.1 Nougat la bord, ceea ce înseamnă că Sony a operat ceva schimbări de ultim moment.