Xperia XZ Premium, noul vârf de gamă de la Sony

- Adrian Ungureanu
368

Sony Mobile a anunțat la MWC 2017 cel mai puternic smartphone din portofoliul său, modelul Xperia XZ Premium, care vine cu o cameră video avansată, cu ecran 4K HDR şi multe alte funcții inteligente.

Sony laudă modelul Xperia XZ Premium pentru tehnologiile imprumutate de la camere foto Sony alpha și Cyber-shot, folosite pentru a crea noul sistem video Motion Eye. XZ Premium este primul smartphone cu un senzor Exmor RS, o tehnologie de obicei prezentă doar în camerele compacte premium. Acesta permite captarea a 960 de cadre pe secundă plus. Camera principală are un senzor de 19 MP, iar cea frontală un senzor de 13 MP.

În premieră pentru un smartphone, Xperia XZ Premium dispune de un ecran 4K HDR (cu High Dynamic Range – Interval Dinamic Ridicat – și rezoluția de 2160 x 3840 pixeli), cu diagonala de 5,5 inci.

Xperia XZ Premium funcționează pe platforma de ultimă generație Qualcomm Snapdragon 835, fiind unul dintre primele modele de smartphone compatibile cu tehnologia de transfer de date Gigabit Class LTE (cu viteze de până la 1Gbps).

Telefonul vine cu 4 GB memorie RAM şi 64 GB spaţiu de stocare intern, are slot pentru card microSD, de până la 256 GB şi va veni şi în variantă dual-SIM.

Telefonul este rezistent la apă și praf, iar fața și spatele sunt protejate cu Corning Gorilla Glass 5, va fi disponibil la nivel în culorile Luminous Chrome și Deepsea Black, de la sfârșitul primăverii anului 2017. Se pare că noul vârf de gamă va fi disponibil în magazine începând cu 5 aprilie la un preţ de 700 de dolari.