Xiaomi vrea să deschidă 2.000 de magazine în întreaga lume, până în 2020

- Adrian Ungureanu
198

Xiaomi este una dintre cele mai active companii de pe piața smartphone, cu o prezență extrem de puternică în China și India, în piețe asiatice cu precădere, și care începe să prindă, ușor, ușor și în țările occidentale.

Compania s-a confruntat încă de la început cu o lipsa capacităților de producție necesare pentru a încerca o extindere mai solidă la nivel global, dar acum chinezii par pregătiți să facă pasul cel mare.

Într-un interviu pentru CNBC, unul din șefii companiei, a declarat că vor să deschidă 2.000 de magazine fizice până în 2020, 1.000 de magazine în China și alte 1.000 în întreaga lume.

”Cu siguranță vom deveni un jucător global. Ne veți vedea în aproape toate țările”, a declarat Wang Xiang, senior vice president, al Xiaomi.

În prezent, Xiaomi are în jur de 100 de magazine Mi Home și China și doar câteva magazine în străinătate, dar se pare că producătorul chinez este pregătit să ia cu asalt piața globală.

Planurile sunt deja puse în aplicare, pentru că nu de mult aflam că se pregătește să deschidă primul magazine fizic din Grecia, chiar în capitala Atena, pentru care a dat deja anunțuri de angajare.