Xiaomi va lansa un nou brand de telefoane – UPDATE

- Adrian Ungureanu
218

Chinezii de la Xiaomi vor lansa un nou brand de telefoane, unul care să concureze direct cu telefoanele OPPO și Vivo, divizii de brand deține de grupul BBK Electronics.

Cel puțin așa susțin cele mai noi zvonuri apărute în China. A apărut deja o imagine cu primul telefon care va fi lansat sub acest brand care se pare că va fi folosit doar în piețele asiatice, în special și în China și India, unde Oppo și Vivo stau foarte bine.

Se pare că noul brand se va numi Lamni (Orez Albastru) ceea ce nu ar fi foarte ciudat pentru companie pentru că “Xiaomi”, înseamnă “mei”, deci vorbim de două cereale. Cât despre telefon, se pare că acesta se va numi Lamni X1.

Imaginea nu ne oferă foarte multe indicii, dar vedem un ”colț” de telefon dotat cu camera duală și care pare să împărtășească design-ul OPPO R11 Plus și OnePlus 5, care la rândul lor sunt inspirate din iPhone 7 Plus.

Este destul de surprinzători totuși pentru că Xiaomi nu o duce rău în cele două țări, iar lansarea unui nou brand ar putea crea confuzie în rândul fanilor companiei. Deși a căzut pe locul 5 în 2016, în 2015 Xiaomi a fost lider pe piața din China, iar în prezent este al doilea cel mai mare producător de telefoane din India, fiind depășit doar de Samsung.

Poate, noul brand va fi dedicat doar pieței chineze, acolo unde OPPO și Vivo au făcut legea în anul trecut și care au depășit în vânzări rivalii de al Xiaomi. Rămâne de văzut, însă, ce se va întâmpla.