Xiaomi Mi7 ar putea deveni primul telefon cu Android, cu recunoaștere facială 3D

477

Apple a schimbat regulile jocului în toamna anului trecut când a lansat iPhone X. Noul sistem de autentificare FaceID, care se bazează pe un set de senzori care pot scana fața utilizatorului în 3D, a revoluționat piața.

Există și alte metode de recunoaștere facială de la alți producători, inclusiv Samsung, dar soluțiile concurente FaceID sunt la ani lumină. Celelalte sisteme de recunoaștere facială pot fi păcălite cu poze ale utilizatorilor, așa că nu reprezintă un sistem de siguranță de încredere. Dar FaceID este cu totul altceva.

Poate fi și el păcălit, dar ai nevoie de mulaje tridimensionale cu fața proprietarului telefonului pe care vrei să-l spargi, care este foarte greu de obținut, de produs și este costisitor. Astfel, este descurajant să te înhami la un asemenea demers.

Acum, chinezii de la Xiaomi, cei care au lansat modelele Mi MIX, telefoanele care au convins piața smartphone că ecranele cu margini extra-subțiri sunt următorul pas și pe care le-a adoptat toată piața, inclusiv Apple, ar putea deveni primul producător de telefoane cu Android, care să lanseze un telefon dotat cu un sistem de recunoaștere facială 3D, similar cu cel de pe iPhone X.

Telefonul respectiv ar urma să fie Xiaomi Mi7, viitorul vârf de gamă al companiei chineze, care ar urma să fie lansat în luna iulie. Acesta va veni cu noile procesoare Snapdragon 845, cel mai probabil 8GB memorie RAM și acum se vorbește și de acest sistem de senzori 3D.

Nu ar fi exclus acest lucru, dar mai avem nevoie de ceva confirmări.