Xiaomi Mi Mix 2 va avea un ecran şi mai impresionant decât predecesorul său

- Adrian Ungureanu
1457

Telefonul Mi Mix, lansat de chinezii de la Xiaomi în toamna anului trecut, este modelul care a setat un nou trend pe piaţa smartphone. Mai toţi marii producători de telefoane, inclusiv Samsung sau LG, care au lansat sau urmează să lanseze terminale cu ecrane edge-to-edge.

Display-urile de pe telefoane au primit alte nume. Cel de pe LG G6 a fost denumit “FullVision Display”, Samsung a înregistrat numele “Infinity Display”, pentru ecranul pe care îl va instala pe Galaxy S8. Este vorba de ecrane care acoperă cât mai mult din suprafaţa telefonului (peste 80%), subţiind rama care le înconjoară la extrem sau chiar acoperind-o.

Ecranul de pe Xiaomi Mi Mix merge până în margini şi acoperă 83% din panoul frontal al telefonului, dar potrivit fondatorului şi CEO-ului companiei Xiaomi, Lei Jun, ecranul de pe Mi Mix 2, telefon aflat deja în faza de dezvoltare, va avea un ecran şi mai impresionant.

Potrivit acestuia, ecranul de pe următorul model Mi Mix va fi şi mai mare, va ocupa o suprafaţă mai mare din panoul frontal al telefonului, iar rama va fi eliminată complet. Xiaomi a ales să mizeze de un display cu tehnologie AMOLED care va veni cu muchii curbate, pentru a profita de întreaga sufrafaţă a telefonului.

Lei Jun afirmă că telefonul va avea doar o mică bandă neagră în partea inferioară a panoului frontal, sub ecran, unde va integrat sensorul de amprente. Modelul Mi Mix actual are sensorul instalat pe partea din spate. Totodată, faptul că Xiaomi a ales un ecran cu tehnologie AMOLED ar trebui să-i ofere telefonului un bonus la capitolul luminozitate şi intensitatea culorilor, făcându-l să arate cu adevărat impresionant.