Xiaomi Mi Mix 2 prezentat oficial – dotări de top și design superb!

- Adrian Ungureanu
465

Cu puțin timp în urmă vă arătam două poze în care erau comparate cele două modele Mi Mix ale celor de la Xiaomi, dar iată că producătorul chinez a prezentat oficial noul model Mi Mix, care se bucură de dotări de top și un design superb.

Telefonul are un display chiar mai mic decât ne-am așteptat, de 5,99 inci, cu rezoluție Full HD, cu margini extrasubțiri, Full screen, cu doar o mică bandă în partea de jos, unde este ascunsă și camera pentru selfie-uri.

Mi Mix 2 este dotat cu platforma Snapdragon 835, 6GB memorie RAM și trei opțiuni de stocare internă: 64GB, 128GB și 256GB. Camera principală are un senzor de 12MP, un model Sony IMX386 cu stabilizare optică, iar camera frontală are un senzor de 8MP.

Telefonul are și senzor de amprentă pe partea din spate, rulează o versiune nespecificată de Android Nougat și va fi disponibil în alb și negru.

Cât despre prețuri, versiunea cu 6GB RAM și 64GB stocare internă va costa pe piața chineză 3.299 de yuani, adică undeva în jur de 422 de euro, versiunea cu 128GB stocare internă va costa 3.599 yuani (~460 de euro), iar cea cu 256GB stocare internă 3.999 yuani (circa 510 euro).

Va exista și o ediție limitată, cu 8GB memorie RAM și 256GB stocare internă, la un preț de 4.699 yuani, adică aproximativ 600 de euro.

Deocamdată, compania nu a precizat când va ajunge în magazine, dar știm că de această dată, în comparație cu predecesorul său, Mi Mix 2 va fi adus oficial și în Europa.

Concluzia ar fi că producătorul chinez a scos încă un telefon extrem de atrăgător, cu specificații de top, la un preț mult sub pragul de 1.000 de euro/dolari practicat de Samsung și probabil și de Apple și Huawei și cu un design superb. Aș îndrăzni să spun că și anul acesta Xiaomi i-a depășit pe cei de la Samsung, chiar dacă și Galaxy S8 și Note 8 sunt superbe și ele. Cel puțin în poze, Mi Mix 2 arată fenomenal.