Xiaomi Mi 6 depistat pe AnTuTu – care sunt specificațiile principale?

- Adrian Ungureanu
154

Xiaomi Mi 6 este vârful de gamă din portofoliul de telefoane al companiei chineze din acest an. Telefonul trebuie prezentat în această lună, deci lansarea acestuia este iminentă.

Nu cu mult timp în urmă, Xiaomi Mi 6, confirmat de companie pentru această lună, a trecut prin testele de al AnTuTu și avem confirmarea specificațiilor tehnice principale ale noului telefon. Acesta vine cu un ecran cu rezoluția Full HD (1920×1080 pixeli), o veste dezamăgitoare din moment de zvonurile anterioare afirmau că va veni cu rezoluție Quad HD (2560×1440 pixeli).

La interior se ascunde o platformă Qualcomm Snapdragon 835, cu procesor octa-core și unitate grafică Adreno 540, 4 GB memorie RAM și 64 GB spațiu de stocare intern. Din nou ar fi o dezamăgire pentru că existau și zvonuri legate de o versiune cu 6 GB memorie RAM. Asta nu exclude totuși, posibilitatea ca o variantă cu 6 GB memorie RAM să existe, doar că nu a fost trecută prin testele de referință. În plus se vorbește că vor fi două telefoane Xiaomi Mi 6 și Mi 6 Plus, iar aceasta din urmă ar fi cea care vine cu 6 GB RAM.

De asemenea, din listarea de pe AnTuTu mai aflăm că telefonul are o componentă foto formată dintr-o cameră principală cu senzor de 12 MP și una frontală de 8 MP.

Așa cum spuneam, prezentarea noului telefon este iminentă, iar pe rețeaua de socializare chineză, Weibo, Xiaomi a fost tot mai activă postând zilnic imagini cu telefoanele sale de până acum, ca un soi de numărătoare inversă.

Azi (10 aprilie – n.r.) compania a postat o imagine cu Xiaomi Mi 5, adică generația precedentă alături de mesajul că va face un anunț important mâine (11 aprilie – n.r.). Nu știm dacă va fi prezentarea telefonului sau doar va anunța data de lansare, dar vom reveni cu detalii.