Xiaomi lansează oficial primul său telefon echipat cu procesoare proprietare Pinecone

- Adrian Ungureanu
196

Chinezii de la Xiaomi au lansat oficial modelul Mi 5C primul telefon care este echipat cu noua platformă pentru terminale mobile dezvoltată chiar de companie, şi anume Pinecone.

Platforma Pinecone vine cu procesoare octa-core Surge S1, tactate la 2,2 GH şi procesor grafic Mali-T860MP4, pe arhitectură de 64-bit şi suport pentru VoLTE. Pe lângă noile procesoare produse “în casă”, Xiaomi a echipat Mi 5C cu 3 GB memorie RAM şi 64 GB spaţiu de stocare intern. Display-ul ales pentru Mi 5C are 5,15 inci şi oferă rezoluţie Full HD.

Componenta foto este formată dintr-o cameră principală cu senzor de 12 MP şi una frontală de 8 MP. Mi 5C rulează pe Android 7.1, cu interfaţă MIUI, dezvoltată de Xiaomi.

Telefonul este echipat cu o baterie de 2.859 mAh, dispune de tehnologie de încărcare rapidă şi va fi disponibil în China la un preţ de 1.499 yuani, adică în jurul a 220 de dolari (circa 205 euro). Deocamdată ştim că Mi 5C va fi disponibil şi în India, dar Xiaomi nu a oferit detalii dacă telefonul va ajunge şi în alte ţări.