Xiaomi încep ”cucerirea” Europei – chinezii au intrat oficial pe piața din Spania

- Adrian Ungureanu
355

Chinezii de la Xiaomi se țin de cuvânt și încep extinderea la nivel global, iar Europa pare printre priorități și a anunțat intrarea oficială pe piața din Spania, unde va începe vânzările directe și va deschide și magazine fizice.

Telefoanele chinezilor sunt prezente pe mai mult piețe din Europa, inclusiv în România, dar prin intermediul distribuitorilor, prin intermediari sau în unele piețe prin inițiativa retailerilor specializați care-și asumă responsabilitatea pentru aprovizionarea cu produse, vânzare și servicii post vânzare. Acum compania vrea să aibă o prezența directă și fizică în Europa.

Compania și-a anunțat că vânzările online de produse Xiaomi vor începe de mâine, 8 noiembrie, iar din 11 noiembrie vor fi deschis primele magazine fizice. Din câte înțelegem, expansiunea pe piața din Spania va începe din capitala țării, Madrid.

Oficialii companiei au anunțat la începutul verii că vor să deschidă 2.000 de magazine până în 2020, din care 1.000 în China și 1.000 în cât mai multe țări posibile la nivel global. Aceștia anunțau că într-un final vor fi prezenți toate țările.

Este un plan ambițios, dar care pare realizabil. Cel puțin în China, anul acesta au ajuns deja la 220 de magazine, iar dacă o vor ține acest ritm, o vor face și în afara țării. Între timp a ajuns la 9 magazine fizice și în India, după ce, chiar azi, a deschis un nou magazin în orașul Pune. Acum, ne întrebăm, când vor ajunge cu magazine fizice și în România, că online sunt deja prezenți.