Xiaomi cucerește și Franța! Coadă imensă la deschiderea primului magazin din Paris

- Adrian Ungureanu
451

O vreme nu tocmai plăcută. Răcoroasă. Cu ploaie. Oameni cu umbrele stau într-o coadă imensă pentru a intra primii în magazinul Xiaomi din Paris, de pe Boulevard de Sebastopol, la numărul 39.

Xiaomi își continuă astfel campania de expansiune la nivel global și arată că este un brand popular și în piețele occidentale, în piețele dezvoltate, acolo unde branduri ca Samsung sau Apple încă nu au rivali.

Dar compania chineză este din ce în ce mai populară la nivel global. Xiaomi oferă telefoane bune, la prețuri decente și are un atuu în fața marilor rivali la acest capitol. Probabil de aceea și francezii s-au arătat extrem de interesați de brandul chinez.

Xiaomi și-a făcut deja intrarea în mod oficial, cu magazine fizice în Grecia și Spania. Acum a deschis unul în Franța, iar mâine, 24 mai, va inaugura și prima locație din Italia. Compania chineză are în plan ca în 2020 să ajungă la 2.000 de magazine la nivel global (din care 1.000 doar în China) și să fie prezentă în cât mai multe țări posibil. Până acum par a fi în grafic.