Xiaomi ar putea lansa pe 5 septembrie Mi A1, primul său telefon Android One

- Adrian Ungureanu
324

Chinezii de la Xiaomi își îmbunătățesc parteneriatul cu cei de la Google pregătind un prim telefon care să se potrivească proiectului Android One al companiei americane, care vrea să lanseze telefoane cu dotări decente la un preț de aproximativ 100 de dolari.

S-a zvonit inițial că Xiaomi va lansa o versiune a modelului Mi 5X, dar fiind un telefon care se vinde în Asia la un preț de peste 200 de dolari, nu prea se potrivea cu proiectul celor de la Google.

Acum au apărut informații că Xiaomi pregătește un model Mi A1, care ca denumire are mai mult sens. Despre acesta se vorbește că va avea un ecran care să ocupe cât mai mult din suprafața panoului frontal, un ecran ”full screen” (scuze pentru exprimare, este ciudată, dar nu prea există alternativă în română) de 5,5 inci, cu rezoluție Full HD.

Acesta ar urma să fie ”motorizat” de un procesor Snapdragon 625, un model dedicat clasei mijlocii, și cameră principală duală. Aceste dotări nu prea îl recomandă ca fiind un telefon ieftin, dar poate Google va subvenționa din preț. Nimic confirmat, însă, în această direcție.

La fel ca și celelalte telefoane din proiectul Android One, va veni cu o versiune de Android curată, fără niciun fel de interfață, așa că Xiaomi nu-și va putea pune nicio interfață MIUI, așa cum procedează pe telefoanele sale.

Nu sunt date legate de disponibilitatea sa la nivel global, cel mai probabil va fi dedicat pieței chineze, Google căutând de cele mai multe ori parteneri locali pentru fiecare piață, iar telefoanele Android One nu părăsesc țările din care sunt lansate.

Cât despre lansare, se pare că acesta ar putea fi prezentat pe data de 5 septembrie. Încă o dată, nu există confirmări oficiale, așa că deocamdată, nimic nu este sigur.