Xiaomi ar putea lansa o versiune mai ieftină a lui Mi 6

173

Xiaomi Mi 6 este vârful de gamă a companiei chineze, dar nu se numără neapărat printre cele mai scumpe telefoane de pe piață, în ciuda faptului că este unul foarte bine dotat. La momentul lansării, cea mai ieftină versiune a telefonului costa în jur de 340-350 de euro. Totuși, se pare că Xiaomi vrea să lanseze o versiune și mai ieftină.

Acesta ar urma să fie denumit Xiaomi Mi 6c și a fost depistat pe GFXBench de unde aflăm și care sunt principalele specificații ale acestuia. Telefonul are un display de 5,1 inci, cu rezoluție Full HD, procesor Snapdragon 660, cea mai nouă generație de procesoare Qualcomm dedicată telefoanelor de clasă medie, 6 GB memorie RAM și 64 GB spațiu de stocare intern. Modelul standard este echipat cu procesoare Snapdragon 835, vârful de gamă de la Qualcomm.

Din datele de pe GFXBench aflăm că Mi 6c va fi echipat cu o cameră principală de 12 MP, dar nu înțelegem dacă este vorba de o cameră duală ca și modelul original sau este vorba de o cameră cu un singur senzor. Camera frontală a suferit modificări destul de mari. Dacă pe Mi 6 regăsim un senzor de 8 MP, pe Mi 6c avem un senzor de doar 4 MP.

Încă nu sunt date oficiale despre prețuri, dar ținând cont de prețurile de lansare ale modelului original, este o posibil ca Mi 6c să vină la un preț de sub 250 de euro, poate chiar mai ieftin.