Xiaomi ar putea lansa Mi 7, flagship-ul din 2018, mai devreme decât predecesorul său

- Adrian Ungureanu
328

Chinezii de la Xiaomi sunt într-un soi de revenire pe piața smartphone, revenind în trimestrul doi pe locul doi în China, iar în India s-a apropiat foarte mult de Samsung, având șanse reale să detroneze compania sud-coreeană din poziția de lider în 2018.

Xiaomi are un portofoliu destul de mare de telefoane ieftine, dar în bună măsură atenția către telefoanele companiei chineze a venit și o dată cu modelul Xiaomi Mi 6 vârful de gamă lansat în luna aprilie a acestui an. Evident, Xiaomi agită foarte mult apele și cu modelul Mi Mix 2, care va fi lansat și el în curând.

Compania chineză vrea ca în 2018 să iasă mai devreme pe piață cu noul lor vârf de gamă de anul viitor, iar ultimele zvonuri sugerează că seria Xiaomi Mi 7 ar putea fi lansată în primul trimestru, adică în intervalul ianuarie-mai 2017. Ar fi mai devreme decât în cazul seriei Mi 6 care a fost întârziată anul acesta din cauză că Samsung a acaparat primele stocuri de Snapdragon 835 în acest an.

Pentru anul viitor Xiaomi va echipa Mi 7 cu procesoare Snapdragon 845, următoarea generație de procesoare de top de la Qualcomm, dar pentru 2018 Samsung a pierdut contractul de producție de procesoare Snapdragon, compania americană preferând pentru anul viitor compania taiwaneză TSMC. Probabil, de aceea Xiaomi va primii mai devreme procesoare de la Qualcomm, ceea ce le va permite să-și lanseze mai devreme noile vârfuri de gamă.

Zvonurile actuale afirmă că Xiaomi Mi 7 vor fi echipate cu ecrane OLED de 6 inci (Mi 6 și Mi 5 au avut LCD-uri de 5 inci), produse de Samsung, deci factorul ”Samsung” nu a dispărut din ecuație nici pentru 2018.