Xiaomi a lansat oficial Mi A1, telefon Android One care va ajunge și în România

- Adrian Ungureanu
591

Xiaomi și Google au lansat noul Mi A1, un telefon care să se încadreze în programul Android One, se presupune lansarea de telefoane ieftine, cu hardware bun și sistem de operare Android ”curat”.

O premieră pentru această colaborare este aceea că Xiaomi și Google vor lansa telefonul în 37 de țări, inclusiv România, aspect confirmat oficial de cei de la Xiaomi.

Telefonul este practic un model Xiaomi Mi 5X rebranduit, cu sistem de operare Android curat, compania chineză fiind nevoită să renunțe la propria interfață MIUI și va avea un preț recomandat în jurul a 200 de dolari. Dacă nu se va face doar o schimbare monedei și se va păstra nivelul prețului, atunci în Europa, adică și în România ar trebui să coste în jur de 170 de euro.

Cât despre specificații, Xiaomi Mi A1 vine cu un ecran de 5,5 inci, cu rezoluție Full HD, dispune de o platformă Snapdragon 625, 4 GB memorie RAM și 64 GB spațiu de stocare intern și dispune și de slot pentru card microSD.

Componenta foto este formată dintr-o cameră principală duală formată din două senzori de 12 MP, iar pe partea frontală vom găsi o cameră pentru selfie-uri de 5 MP. Telefonul este alimentat de o baterie de 3.080 mAh, are senzor de amprentă și rulează o versiune curată de Android 7.1.2 Nougat. Fiind o versiune curată, la fel ca și modelele de la Nokia, Xiaomi Mi A1 va primi mai rapid ultimele actualizări de la Google. Drept exemplu, ultimul update de securitate pentru Android va ajunge, dacă nu a ajuns deja, pe modelele Nokia 5, chiar înaintea modelele Google Pixel.