Wikileaks a anunţat că le va oferi companiilor acces la uneltele de hacking ale CIA

264

Wikileaks, care s-a aflat zilele acestea în centrul unui nou scandal referitor la activităţile de hacking şi spionaj ale CIA, a anunţat prin vocea fondatorului său, Julian Assange că le oferă companiilor tehnologice care au fost vizate, acces la uneltele de hacking ale serviciilor secrete americane, pentru a putea să-şi rezolve singure problemele de securitate.

“Luând în calcul descoperirile noastre am decis să cea mai bună măsură este să le oferim acces exclusiv la anumite detalii tehnice privind breşele de securitate, pentru ca aceste companii să-şi le rezolve, astfel încât oamenii să fie din nou în siguranţă” a declarat Jualian Assange, în cadrul unei videoconferinţe transmise din sediul ambasadei Ecuadorului de la Londra, unde este refugiat din 2012.

Încă nu este clar cum vor face acest lucru cei de la Wikileaks, iar companiile tehnologice mari afirmă, fie că au rezolvat problemele semnalate de Wikileaks, fie că le vor rezolva şi nu au răspuns clar dacă ar fi de acord să contacteze Wikileaks.

Google şi Apple au fost printre cele care au spus că au rezolvat majoritatea breşelor pe care le-au relevat cei de la Wikileaks, iar cei de la Microsoft şi Cisco au spus că sunt deschişi tuturor care au observat probleme de securitatea cibernetică în soluţiile şi produsele lor şi să le raporteze prin canalele normale puse la dispoziţie tuturor utilizatorilor şi clienţilor lor.

Între timp, reprezentanţii CIA continuă dialogul de la distanţă şi încearcă să-l discrediteze pe Assange. “Aşa cum am mai spus şi cu alte ocazii, Julian Assange nu este chiar un monument de integritate şi onestitate”, a declarat Jonathan Liu, purtător de cuvânt al CIA.