WhatsApp va permite transferul oricărui tip de fișiere, dar există o problemă

- Adrian Ungureanu
189

Utilizatorii de WhatsApp vor scăpa în curând de anumite limitări în ceea ce privește transferul de fișiere prin aplicația lor favorită, nemaifiind limitați la PDF-uri, documente Word sau prezentări în Power Point.

WhatsApp va permite în curând transferul oricărui tip de fișiere, către o persoană sau chiar către un grup de persoane în același timp. Deocamdată funcția a fost făcută disponibilă doar pentru un număr restrâns de utilizatori pentru a fi testată, dar cu siguranță va fi introdusă.

Va exista, totuși o mică problemă. Dacă WhatsApp a decis să nu mai restricționeze funcția de transfer la doar anumite tipuri de fișiere, va exista o limită cantitativă.

Se pare că pe versiunea pentru iOS, nu pot fi trimis fișiere mai mari de 128 MB, iar pe cea de Android trebuie să fie mai mici de 100 MB. În mod ciudat, versiunea web va avea o limită și mai mică de 64 MB.

Dacă pentru utilizatorii de telefoane mobile nu ar fi o problemă, pentru că singur nu vor fi mulți cei care fac transferuri mari de fișiere prin telefon, pentru versiunea Web, care poate fi folosită și de pe desktop sau laptop nu ar fi trebui să există o astfel de limitare. Dar se pare că băieții de la WhatsApp nu ar dori să-și suprasolicite serverele.