WhatsApp, dat în judecată pentru că ar fi împărtăşit informaţii fără acordul utilizatorilor

- Adrian Ungureanu
217

WhatsApp, serviciul de mesagerie instantanee deţinut de Facebook, a fost dat în judecată în Germania, iar acuzaţiile care i-au fost aduse sunt acelea că a împărtăşit informaţii despre utilizator fără acordul acestora, cu reţeaua de socializare Facebook.

Totul ar avea legătură cu decizia WhatsApp de a conecta numerele de telefon la sistemele Facebook, ceea ce ne face să credem că vina aparţine undeva în compania lui Mark Zuckerberg.

Problema mai mare e că acuzaţiile de încălcare a legislaţiei europene se înmulţesc la adresa WhatsApp şi Facebook. Autorităţile germane le-au cerut celor de la Facebook, încă din luna septembrie, să nu mai colecteze şi să stocheze informaţii despre utilizatori prin intermediul WhatsApp. În decembrie, Comisia Europeană, a acuzat reţeaua de socializare că a oferit informaţii înşelătoare despre această situaţie.

Acum, Federaţia Organizaţiilor de Consumatori din Germania solicită încetarea împărtăşirii de informaţii despre utilizatori germani prin WhatsApp şi cere Facebook să şteargă toate datele colectate până acum.

De cealaltă parte, WhatsApp susţine că termenii şi condiţiile de utilizare şi serviciului sunt stabilite în conformitate cu legislaţia europeană, aşa că nu consideră că a încălcat nicio lege.