Warren Buffet a anunțat că va mai cumpăra și mai multe acțiuni Apple

- Adrian Ungureanu
409

Warren Buffet, unul din cei mai de succes oameni de afaceri de pe planetă, dacă nu cumva cel mai de succes om de afaceri de pe planetă, având o avere estimată la aproape 83 de miliarde de dolari și-a anunțat planurile de mai cumpăra acțiuni Apple.

”Supranumit Oracolul din Omaha” pentru viziunea sa asupra economiei și afacerilor, Buffet și-a construit mare parte din avere investind în alte companii.

Berkshire Hathaway, compania pe care o ”patronează”, a cumpărat de curând noi acțiuni în valoare de peste 75 milioane de dolari, iar în prezent deține circa 5% din Apple, pachetul de acțiuni fiind estimat la 240 de milioane de dolari.

Decizia de a cumpăra acțiuni noi Apple nu a fost întâmplătoare pentru că de curând șefii din Cupertino au anunțat că vor să răscumpere o parte din propriile acțiuni, programul de răscumpărare având un buget de aproximativ 100 de miliarde de dolari.

Se pare că Buffet știa de planurile Apple, iar după confirmarea oficială Buffet a anunțat că va cumpăra și mai multe acțiuni, astfel încât în momentul în care Apple va începe să-și răscumpere acțiunile Buffet va fi unul dintre cei mai mari deținători de acțiuni ale companiei care produce iPhone-uri.