Vrea Apple să unifice iOS și MacOS? Aplicațiile viitoare ar putea merge pe ambele platforme

- Adrian Ungureanu
395

Îmi aduce aminte de inițiativa celor de la Microsoft înainte de a lansa Windows 10, când compania anunța că va fi un sistem de operare universal care să meargă pe orice tip de dispozitiv, fie că este telefon, consolă de jocuri sau PC.

Aplicațiile urmau să funcționeze și ele pe toate dispozitivele. Acest lucru nu s-a mai întâmplat. Windows-ul a cam dispărut de pe telefoanele mobile, iar numărul de tablete de Windows 10 la bord nu este nici el foarte mare.

Astfel Microsoft s-a concentrat doar pe platforma de PC. Apple încearcă ceva asemănător acum. Surse apropiate companiei susțin că Apple vrea ca viitoarele aplicații să fie compatibile atât cu platforma pentru dispozitive mobile iOS, cât și cu cele care folosesc MacOS.

Sursele susțin că Apple le va permite dezvoltatorilor de aplicații să dezvolte o singură aplicație care să poate funcționa atât pe iPhone, pe iPad, dar și pe un dispozitiv Mac.

Acest lucru ar putea începe chiar din 2018. Una din motivațiile principale ar fi aceea că aplicațiile din MacOS primesc actualizări mult mai rar și mai târziu în comparație cu cele de pe iOS.

Un cunoscut dezvoltator de aplicații Steven Troughton-Smith, a declarat pentru Bloomberg că este cea mai importantă decizie luată de Apple decât a introdus iOS-ul. Acesta spune că unificarea celor două platforme va ajuta iOS-ul și MacOS să se dezvolte împreună, fără ca unul dintre ele să aibă de pierdut.

No posts to display