Vodafone va mai da un Audi de 130.000 de euro din cauza unei erori de software

- Adrian Ungureanu
1613

Operatorul de telecomunicații România a organizat între 15 februarie și 31 martie campania ”Vodafone de sărbătorește” prin care compania și-a invitat clienții în aplicația My Vodafone să participe la un concurs cu foarte multe premii.

Cel mai mare premiu pus la bătaie a fost un Audi RS5 Coupé, precum cel pe care-l puteți vedea în poza de mai jos, o mașină de 129.000 de euro. Tragerea la sorți finală a fost însă una cu probleme din cauza software-ului care a efectuat desemnarea câștigătorului.

Biletele generate de-a lungul campaniei și care au fost extrase la tragerea la sorți, câștigătorul și cele 100 de rezerve au fost aranjate de software în ordine alfabetică, deși extragerea a fost una aleatorie. Pentru că a vrut să-i anuleze șansa câștigătorului de la prima tragere la sorți, Vodafone a decis să mai ofere încă un Audi RS5 Coupé.

”Vodafone România va organiza o nouă tragere la sorți pentru marele premiu al campaniei „Vodafone te sărbătorește”, în urma căreia va oferi încă un Audi RS5 Coupé, în valoare de 129.000 de euro. Soluția software externă folosită pentru desemnarea biletului câștigător și a celor 100 de rezerve pentru marele premiu a extras în mod aleator biletele și codurile de referință corespunzătoare acestora, dar, din cauza unei erori tehnice, le-a aranjat în ordinea alfabetică a codurilor de referință, astfel influențând rezultatul final al extragerii.
Cu toate acestea, câștigătorul desemnat în urma tragerii la sorți de pe 12 aprilie 2018 va primi marele premiu după finalizarea procesului de validare, conform regulamentului campaniei”, se arată într-un comunicat remis redacției.

Noua tragere la sorți va oferi oportunitatea de a câștiga marele premiu tuturor participanților care au intrat în prima extragere, cu excepția câștigătorului care va fi validat. Pentru fiecare șansă acumulată pe durata campaniei „Vodafone te sărbătorește”, între 15 februarie și 31 martie 2018, fiecare participant, identificat printr-un cod unic de referință, a primit un bilet care a intrat în tragerea la sorți. Codurile unice de referință și biletele participanților sunt afișate în secțiunea dedicată campaniei din aplicația My Vodafone. Un număr total de 26.269.693 de bilete au participat la prima extragere.

Deocamdată, compania nu anunțase, până luni dimineață (16 aprilie), când va fi organizată noua extragere Vodafone afirmând că va reveni cu detalii.

Mai multe detalii despre noua tragere la sorți vor fi disponibile în curând pe secțiunea dedicată campaniei „Vodafone te sărbătorește” de pe www.vodafone.ro și pe pagina de Facebook a companiei.