Vodafone a lansat Future Chatbot – un partener virtual de conversații pe Facebook Messenger

- Adrian Ungureanu
245

Vodafone România a lansat Future Chatbot, un asistent virtual care comunică prin intermediul Facebook Messenger, capabil să ofere informații din mai multe domenii.

Future Chatbot răspunde în timp real întrebărilor privind evoluția din ultimii 20 de ani a comunicațiilor, dar și curiozităților privind meseriile viitorului.

De la lansare, Future Chatbot a interacționat cu peste 11.000 de persoane, iar conversațiile au generat în total peste 610.000 de mesaje. Dialogurile au o durată medie de trei minute, peste 40% dintre acestea fiind generate în mod organic, se arată într-un comunicat remis redacției.

63% dintre cei care au interacționat cu Future Chatbot s-au abonat pentru a primi periodic noi informații din domenii variate, precum comunicații, internet, servicii, auto, realitatea în sine și meseriile viitorului, acestea din urmă fiind ilustrate cu ajutorul realității virtuale 360°, în cadrul campaniei „Vezi în viitor”, lansate cu ocazia aniversării a 20 de ani a operatorului.

Future Chatbot este proiectat să răspundă în timp real întrebărilor primite și să prezinte informații precise dintr-o cantitate impresionantă de date stocate. Având la bază principiul rețelelor neurale, acesta este dotat cu un anumit grad de inteligență artificială, care va permite dezvoltarea ulterioară a noi funcționalități.

Deocamdată, Future Chatbot este încă destul de limitat. L-am luat și noi la întrebări și în destul de multe rânduri nu le recunoaște, dar a fost o metodă bună de a ne amuza.