Vivo X20 Plus UD – primul telefon cu senzor de amprentă integrat în display a fost lansat oficial

- Adrian Ungureanu
536

Am așteptat ceva timp momentul acesta. În urmă cu un an ne așteptam ca Samsung și Apple să fie primele companii care să lanseze un telefon cu senzor de amprentă integrat în ecran și nici nu ne gândeam că Vivo ar putea să le ia fața giganților din piața smartphone.

Vivo este un nume important în China sau India, unde se numără în Top 5 cele mai populare branduri de telefoane. În China, Vivo chiar este peste Samsung la capitolul vânzări, dar la nivel global, nu este foarte cunoscută.

Compania chineză s-a aliat cu cei de la Synatpics, care au produs primul senzor de amprentă integrat în display, gata să iasă pe piață, iar acum au lansat modelul Vivo X20 Plus UD. ”UD” vine de la Under Display (sub display – n.r.).

Telefonul dispune de un ecran AMOLED, de 6,43 inci, cu rezoluție Full HD+ (2160×1080 pixeli), în format 18:9. La interior se află un procesor Qualcomm 660, 4GB memorie RAM și 128GB spațiu de stocare intern și dispune și de slot pentru card microSD.

Camera principală are doi senzori de 12MP și 5MP, iar camera pentru selfie-uri are 12MP. X20 Plus UD, rulează o versiune modificată de Android 7.1.1 Nougat, oferă suport dual-SIM (dar este sacrificat slotul pentru card) și este alimentat de o baterie de 3.800 mAh, care dispune de încărcare rapidă.

Telefonul va ieși la vânzare într-o săptămână, în China, la un preț de 3.598 de yuani, adică în jur de 460 euro, un preț relativ bun pentru nivelul dotărilor și mai ales pentru că este primul telefon care să aducă această nouă tehnologie de citire a amprentelor.