Veniturile HTC continuă să scadă în condițiile în care vânzările de telefoane nu-și revin

141

Compania taiwaneză încă nu-și revine din punct de vedere financiar în condițiile noile telefoane HTC U Ultra și HTC U Play nu au reușit să aducă atragă prea mulți clienți, iar HTC a raportat o scădere a veniturilor și pe luna aprilie.

Potrivit datelor companiei, veniturile au scăzut cu 9% față de luna martie și cu 6% față de luna aprilie a anului trecut. Se pare că lansările competitorilor de pe piața smartphone, precum Samsung, Huawei sau LG, au condus la o scădere vânzărilor noilor telefoane lansate la începutul acestui an.

Acum, toate speranțele companiei stau în lansarea noului vârf de gamă HTC U, care va avea loc pe 16 mai, adică săptămâna viitoare, despre care se crede că ar trebui să fie un competitor direct pentru modelele puternice de pe piață, precum Galaxy S8, Huawei P10 sau LG G6.

Faptul că HTC nu mai performează pe piața smartphone nu mai este o surpriză. De la HTC One 8, compania taiwaneză nu a mai avut un model care să se bată cu giganții pieței. HTC încearcă acum o nouă abordare de business îndreptându-și tot mai mult atenția către segmentul VR, acolo unde investește tot mai mulți bani.

De fapt, compania a decis să vândă o fabrică de telefoane în luna martie a acestui an, tocmai pentru a face rost de mai mulți bani pentru investițiile pe care crea să le facă în divizia care se ocupă de dezvoltarea de dispozitive și soluții de realitate virtuală.