Vânzările slabe de telefoane G5, determină prima pierdere trimestrială din ultimii 6 ani pentru LG

249

LG Electronics a prezentat cu mândrie telefonul modular G5 anul trecut, la MWC 2016, unde a câştigat şi titlul de telefonul anului, tocmai datorită faptului că era un telefon atipic şi inovativ faţă de celelalte prezentate de rivali.

Din păcate viziunea specialiştlor din cadrul expoziţiei de tehnologie mobilă de la Barcelona, nu a coincis cu dorinţele cumpărătorilor. Drept urmare LG G5 a fost unul din cele mai puţin performante telefoane lansate de LG în ultimii ani, la capitolul vânzări.

Spre final de an, orice urmă de entuziasm faţă de LG G5 aproape că a dispărut, mai ales în condiţiile în care mai toţi rivali au adus telefoane noi. Astfel LG a ratat aproape complet sezonul de cumpărături de iarnă, pierderile fiind susţinute de modelul LG V20.

Performanţele slabe din vânzări s-au văzut imediat în rezultatele financiare al companiei care a raportat pentru ultimul trimestru din 2016, o pierdere netă de 223,98 de milioane de dolari, prima pierdere operaţională trimestrială din ultimii 6 ani.

LG a avut totuşi noroc, pentru că restul anului nu a fost foarte slab, iar pe tot anul 2016 a reuşit să înregistreze un profit operaţional de 1,16 miliarde de dolari, în creştere de 12,2 procente, faţă de 2015.

Pentru 2017, LG speră să revină în vânzări cu ajutorul lui LG G6 ce urmează să fie prezentat pe 26 februarie. Compania vrea să scoată mai repede telefonul la vânzare, dar se pare că are probleme din cauza celor de la Samsung, care au blocat toate comenzile de procesoare Snapdragon 835 de la Qualcomm.

Dacă LG vrea să scoată mai repede la vânzare noile LG G6 ar trebui să apeleze la procesoarele mai vechi, Snapdragon 821, lansate anul trecut, ce ar reprezenta un compromis pentru companie.