Vânzările de telefoane Sony au scăzut cu 33% în ultimul trimestru din 2016

- Adrian Ungureanu
328

Sony tocmai a publicat rezultatele financiare pentru ultimul trimestru al anului trecut, iar rezultatele scoase de divizia de telefoane mobile nu sunt deloc încurajatoare, ceea ce a determinat compania să refacă estimarea pentru întregul an fiscal.

Anul fiscal pentru Sony se va încheia pe data de 31 martie, aşa că ultimul trimestru calendaristic din 2016, a fost a treilea trimestru din anul fiscal. Vânzările în intervalul octombrie-decembrie 2016 ar fi trebuit să fie unul bun, dar se pare că nu a fost aşa.

Raportul financiar aferent trimestrului trei fiscal arată o scădere cu 33% a vânzărilor de telefoane, la doar 5,1 milioane de modele Xperia la nivel global.  Sony acuză vânzările slabe din Europa pentru rezultatele slabe din intervalul menţionat.

Totodată, compania a redus estimarea totală de vânzări pentru anul fiscal 2016-2017, de la 17 milioane de telefoane la 15 milioane.

În ceea ce priveşte veniturile din vânzări de telefoane ale Sony, acestea au scăzut cu 35%, la aproximativ 2,2 miliarde de dolari, semn că a vândut şi mai puţin, dar şi mai ieftin în această perioadă.