Vânzările de Samsung Galaxy S9 din Coreea de Sud s-au prăbușit în luna aprilie

- Adrian Ungureanu
434

Vânzările Samsung de telefoane Galaxy S9 și S9+ pe propriul teren, în Coreea de Sud, încep deja să dea semne de slăbiciune, iar datele provenite de la operatorii de telecomunicații nu sunt încurajatoare.

Anul trecut, în două luni de la lansarea modelele Galaxy S8, Samsung vânduse aproape 1 milion de telefoane, un record pentru companie și pentru piață, dar anul acesta vânzările de S9 și S9+ nu sunt la fel de impresionante.

Din datele celor trei mai operatori din țară, SK telecom, KT și LG Uplus, Samsung a vândut pe plan local circa 707.000 de modele Galaxy S9 și S9+. Dacă în luna martie vânzările au fost la un nivel satisfăcător, 476.000 de unități, în luna aprilie vânzările s-au prăbușit la circa 231.000 de unități.

Nici rivalii de la Apple nu stau mai bine. Potrivit acelorași surse, Apple a vândut din noiembrie și până în aprilie doar 475.000 de modele iPhone X, cu o lună februarie dezamăgitoare, cu doar 70.000 de unități vândute, stabilindu-se un nou record minim atins de Apple în Coreea.

În cazul în care vi se pare normal ca Apple să vândă mai puțin în această țară decât Samsung, să știți că iPhone-urile sunt extrem de populare în Coreea de Sud în mod normal, așa că aceste rezultate extrem de slabe.

Potrivit analiștilor locali, scăderea puternică în volum a vânzărilor este cauzată în principal de prețurile tot mai ridicate. Pe plan local, iPhone X se vine la un preț de aproximativ 1.452 de dolari, iar Galaxy S9 1.070 de dolari.