Vânzările de iPhone X sunt în scădere, iar China este factorul cheie

- Adrian Ungureanu
407

Analiștii s-au întrecut în previziuni extrem de optimiste pentru noul iPhone X, în condițiile în care foarte mulți utilizatori de iPhone au așteptat chiar și trei ani pentru a-și cumpăra un nou smartphone de la compania lor preferată.

Cum deja ne apropiem de finalul primei luni din primul trimestru al noului an, analiști încep să-și reducă previziunile în notele transmise clienților lor. Ming-Chi Kuo, analist în cadrul KGI Securities, o sursă bună de informații despre produsele Apple, estimase la finalul anului trecut, că Apple va vinde între 20 și 30 de milioane de unități doar în primele trei luni ale acestui an.

Acum, Același analist și-a redus destul de drastic estimările, anticipând că vânzările globale se vor ridica la aproximativ 18 milioane de unități. Este o corecție destul de mare.

Potrivit acestui, China este principala piață pe care Apple s-ar fi putut baza pe un aport consistent pentru a atinge previziunile anterioare. Numai că potențialii cumpărători de iPhone X, nu au avut răbdare să aștepte până iPhone X a fost lansat efectiv pe piață și au ales alte variante.

Pe lângă faptul că nu au mai avu răbdare, clienții chinezi au fost descurajați de decupajul din ecran. Probabil, este cel mai bun argument că Apple a greșit când a făcut această alegere. Sunt mulți care spun că utilizatori de iPhone X s-au obișnuit cu decupajul, dar problema e că pe mulți alții i-a descurajat, iar Apple pierde din vânzări.