Vânzările de Galaxy S8 au scăzut drastic – ritm de vânzări mai slab decât seria S7

- Adrian Ungureanu
222

Se pare că agitația creată după lansarea noii serii Galaxy S8 aproape a dispărut. Vânzările de telefoane, deși au început în forță, acum au scăzut drastic.

Deși ne așteptam ca noua serie să înregistreze un ritm de vânzări mai rapid decât generația Galaxy S7, ritmul vânzărilor de modele Galaxy S8 este deja cu 20% mai redus decât al seriei lansate în 2016.

Samsung ar fi vândut doar 9,8 milioane de telefoane în primele două luni de la lansarea noii serii, în timp ce anul trecut, în același interval, a vândut peste 12 milioane de telefoane din seria Galaxy S7.

Potrivit presei sud-coreene, Samsung ar fi solicitat deja reducerea ritmului de producție de telefoane în condițiile în care cererea a scăzut atât de mult.

Samsung estima la începutul acestui an că va vinde 60 de milioane de modele Galaxy S8 și S8+, dar se pare că sunt șanse din ce în ce mai mici să reușească acest lucru.

O parte din fanii Samsung așteaptă acum Galaxy Note 8, iar ceilalți potențiali cumpărători de telefoane premium așteaptă iPhone 8, ce ar urma să fie lansat spre finalul lunii septembrie.

În plus în această toamnă mai sunt așteptate și alte telefoane interesante, cum ar fi LG V30, seria Pixel 2 de la Google sau Mi Mix 2 de la Xiaomi, urmașul modelului care a aprins moda telefoanelor cu ecrane cu margini extrasubțiri.

Așadar, va fi greu, dacă nu imposibil pentru Samsung să mai atingă obiectivul de a vinde 60 de milioane de telefoane din seria S8 în acest an.