Vaio prezintă Phone A, primul smartphone cu Android la companiei

205

Sony a vândut divizia de PC-uri în 2014, dar între timp brandul Vaio a început să-și diversifice portofoliul de produse sub noua conducere. În 2016 a lansat Vaio primul său smartphone, denumit Phone Biz, undeva în luna februarie. Acum, la un an distanță compania japoneză a anunțat un nou telefon.

Acesta este denumit pur și simplu Vaio Phone A. Din păcate, mare diferență între Phone Biz și Phone A nu prea există, nici la capitolul design, nici la specificații tehnice.

Phona A vine cu un display de 5,5 inci, cu rezoluție Full HD, procesor Snapdragon 617, un model specific segmentului mid-range, 3GB memorie RAM și 16 GB spațiu de stocare intern. Telefonul vine cu suport dual-SIM și oferă conetivitate LTE. Componenta foto este formată dintr-o cameră principală de 13 MP și una frontală de 5 MP.

Diferența mare este trecerea de la Windows 10 pe care rula Biz, la Android, sistemul de operare cu care vine noul Vaio Phone A. Din păcate, pare să fie un telefon care ar putea rămâne ”prizonier” pe piața japoneză.