Utilizatorii își dau seama cât de importante sunt datele personale, doar după ce le pierd

- Adrian Ungureanu
190

Categoria celor care spun că nu e nicio problemă dacă le sunt furate sau își pierd datele personale. Mulți consideră în prima fază că nu e mare necaz dacă rămân fără ele, dar își dau seama cât de mult contează, de fapt, pentru ei, atunci când se trezesc fără date.

Zicala ”nu știi să prețuiești ce ai până când nu pierzi acel lucru” pare să devină mai relevantă ca niciodată în era digitală, arată o nouă cercetare realizată de Kaspersky Lab, care sugerează că, deși oamenii susțin că înțeleg valoarea datelor proprii, în realitate nu le apreciază decât atunci când le pierd.

Oamenii resimt o transpirație rece atunci când cred că au pierdut date pe care anterior le-au considerat ”neimportante”. Aceste descoperiri, parte din studiul Kaspersky Lab, ”My Precious Data”, arată cât de stresantă ajunge să fie pierderea datelor – chiar dacă informațiile nu au fost neapărat considerate ”importante” sau valoroase de către deținătorii lor.

Pe parcursul studiului, oamenii au fost de acord că cele mai importante informații personale (fotografiile și video-urile personale cu ei înșiși) sunt și cele care le-ar cauza cele mai mari neplăceri dacă le-ar pierde.

Totuși, oamenii au fost surprinzător de afectați și în cazul pierderii unor informații considerate mai puțin importante. De exemplu, perspectiva pierderii detaliilor de contact este cea mai stresantă dintre toate, ajungând în top 3 cele mai neplăcute tipuri de informații care ar putea fi pierdute, în ciuda faptului că detaliile de contact au fost clasate, în general, mult mai jos, după criteriul ”importanței” lor.

Astfel, studiul a arătat contradicțiile dintre importanța pe care oamenii o acordă datelor și neplăcerea experimentată atunci când își pierd informațiile care, la început, nu le-au părut atât de valoroase.

Vă invităm să urmăriți acest clip, în care puteți vedea inclusiv reacțiile fizice ale oamenilor atunci când află că și-au pierdut datele.

No posts to display