Fanii Apple vor avea, în sfârșit, un manager de fișiere odată cu lansarea iOS 11

- Adrian Ungureanu
429

Deși este văzut ca fiind sistemul de operare superior, iOS-ul a avut dintotdeauna un mare minus față de Android și acela este un manager de fișiere, care să le permită utilizatorilor să-și administreze mai ușor fișierele stocate pe dispozitivele lor.

Ei bine, acest dezavantaj al iOS-ului va dispărea odată cu noua versiune iOS 11 care va fi lansată în toamna acestui an, alături de noile iPhone-uri.

Noul manager se va numi simplu, Files, și va permite administrarea tuturor fișierelor utilizatorilor, atât a celor din iCloud sau din alte servicii de stocare în cloud terțe, gen Dropbox dar și a fișierelor stocare local, în memoria dispozitivelor.

Încă nu este clar dacă va fi disponibil pe toate dispozitivele, pentru că a fost prezentat ca fiind o aplicație de pe un iPad, dar nu vedem de ce nu ar putea fi disponibil și pe iPhone-uri.

Pentru cei familiarizați cu ecosistemele Apple, Files pare destul de asemănător cu Finder-ul de pe macOS. Files va lista afișa toate fișierele unui utilizator și locația în care acestea se află stocate.

Deocamdată, nu știm câtă libertate vor avea, totuși utilizatorii. Apple nu este genul de companie care să-i lase pe utilizatori să-și bage nasul prin sistemul lor de operare, așa că Files ar putea veni și cu un set de limitări.