Utilizatorii de telefoane “rootate” pot fi blocați în a descărca aplicații din Google Play

1335

Cei de la Nexflix au actualizat aplicația pentru Android, iar asta a adus o schimbare destul de importantă în aceea ce-i privește pe utilizatorii de telefoane de deblocate sau, cum li se mai spune în jargon, ”rootate”.

Se pare că acești utilizatori nu mai pot descărca aplicația din magazinul de aplicații. Asta nu înseamnă că aplicația de Netflix nu mai funcționează pe telefoanele deblocate, pur și simplu din Google Play nu mai poate fi descărcată, pentru că aceste telefoane apar ca nefiind compatibile.

În plus această situație relevă faptul că în noul regulament al dezvoltatorilor Google le permite acestora să activeze această restricție dacă vor.

Asta este o problemă pentru că sunt companii care oferă telefoane deblocate sau kit-uri de rootare, inclusiv companii mari, precum HTC și LG. Sunt producători mai mici de telefoane, care nu au certificare Google și atunci mai mulți utilizatori s-ar putea trezi că nu pot descărca anumite aplicații.

Din fericire, se pare că această limitare este valabilă doar în Google Play, pentru că APK-uri vor putea fi instalate în continuare. Nu știm, însă, dacă aceste restricții vor afecta și actualizările.

Din ce înțelegem, motivul din spatele acestor limitări ar fi legate strict de securitate, dar în mod evident îi va afecta pe mulți utilizatori. Totul depinde acum de politica și interesele dezvoltatorilor de aplicații.