Utilizatorii de Galaxy S8 Active nemulțumiți că ecranul se zgârie foarte ușor

- Adrian Ungureanu
742

Galaxy S8 Active este versiunea ”de teren” a vârfului de gamă lansat în primăvară, dar din păcate pentru cumpărători, nu este atât de rezistent pe cât s-ar fi așteptat.

Samsung, la fel ca și Motorola în cazul modelului Moto Z4, afirmă că ecranul este rezistent la lovituri și ar trebui să reziste la căzături pe suprafețe plane de la o înălțime de 5 metri chiar. Ecranele nu se sparg cei drept, dar la fel ca pe Moto X4, se zgârie foarte ușor.

Pe site-ul Samsung, în magazinul online, la rubrica de comentarii din dreptul telefonului tot mai mulți utilizatori se plâng de aceeași problemă. Ecranul telefonului se zgârie foarte ușor.

”Ecranul este foarte moale și se zgârie foarte repede”, se plânge unul dintre utilizatori. Un alt client nemulțumit afirmă că ”ecranul telefonului meu prezintă deja un nivel de uzură ridicat de la utilizarea normală după doar o lună”, în timp ce altcineva spune că ”ecranul mi s-a zgâriat în buzunar, unde îmi țineam și alte telefoane fără să se zgârie!”. Mai mult, un client afirmă că l-a primit deja zgâriat din fabrică.

Cel mai probabil, Samsung a folosit aceeași metodă de laminare a display-urilor care le face rezistente la șocuri mecanice și nu se sparg decât în cazul loviturilor extrem de puternice, dar principalul efect este o suprafață mai moale și mai susceptibil la zârgieturi și o uzură accelerată de la utilizarea zilnică normală.

Interesant de văzut cum va rezolva Samsung această problemă, pentru că Galaxy S8 Active, la un preț de 850 de dolari, nu este deloc un telefon ieftin.