Următorul update pentru iOS va conţine şi funcţia “Find My AirPods”

- Adrian Ungureanu
509

Căştile AirPods de la Apple au fost destul de criticate încă de la apariţia primelor zvonuri despre lansarea lor. Practic sunt doar o versiune fără fir a căştilor EarPods, lansate de Apple ca o alternativă pentru cei care au fost nemulţumiţi de faptul că iPhone-urile noi au venit fără mufa jack audio.

Unul din cele mai sensibile subiecte, legate de noile căşti, a fost acela că sunt uşor de pierdut. Iar când vorbim de o pereche de căşti care costa 160 de euro este lesne de înţeles că a pierde una dintre ele poate fi o tragedie. Căştile intrauriculare în general, indiferent de tip sau producător, pot să cadă din urechi destul de uşor, iar pentru o pereche de “dopuri” un asemenea eveniment poate fi o tragedie.

Pentru a le oferi un motiv de a fi mai liniştiţi, cei de la Apple au decis să introducă în viitorul update al sistemului de operare, la iOS 10.3, o funcţie “Find My AirPods”. Este destul de evident de face această funcţie nouă aşa că nu are rost să intrăm în detalii.

Urmează să vedem dacă această funcţie îi va determina mai mulţi posesori de iPhone să-şi cumpere AirPods. Apple ar trebui să rezolve, între timp, şi problema livrărilor. Un client care comandă acum o pereche de AirPods, poate aştepta şi 6 săptămâni să le primească.