Următoarea versiune de Android ar putea primi şi numele “Oreo”

- Adrian Ungureanu
410

Google a ales denumiri “pofticioase” pentru versiunile sale de Android. Gingerbread (Turtă dulce), Lollipop (Acadea) sau Nougat sunt doar câteva din numele alese dea lungul timpului pentru diferitele sale versiuni ale sistemului de operare pentru terminalele mobile.

Următoare versiune de Android este pe drum, deşi Nougat încă nu a prins suficientă viteză. Mulţi producători de telefoane şi tablete încă nu au trimis pachetele de actualizare la noua versiune. În plus, încă mai sunt unele companii, care încă lansează gadgeturi cu Android Marshmallow (lansat în 2015) la bord.

Iar această nouă ediţie, ce va fi prezentată, cel mai probabil în cadrul evenimentului propriu Google I/O, ar putea purta numele de “Oreo”. Cel puţin asta înţelegem din teaser-ul postat Hiroshi Lockheimer, Senior Vice Presidet al diviziei care se ocupă de Android, Chrome OS and Google Play, în care apare un tort cu biscuiţi Oreo.

Ar putea fi şi varianta “cake” sau “bisquit”, dar ar fi prea banal. În plus, americanii de la Nabisco, care deţin brandul Oreo, sigur s-ar bucura de o aşa reclamă, pe sistemul de operare, care se găseşte mai bine de 85% din dispozitivele mobile din lume.