Unul din co-fondatorii OnePlus nu crede că asemănarea dintre OP 5 și iPhone 7 Plus este o problemă

- Adrian Ungureanu
214

Unul dintre subiectele care a părut să-i supere pe fanii OnePlus este asemănarea dintre următorul ”flagship killer” și iPhone 7 Plus și este de înțeles din moment ce oamenii își doresc telefoane care să aibă propria identitate vizuală.

Unul din co-fondatorii companiei chineze a avut o reacție interesantă pe Twitter referitor la această temă. Carl Pei nu vede o problemă în această situație, aducând aminte de cazul modelului OnePlus 3.

”Își mai aduce aminte cineva de agitația creată în jurul OnePlus 3 înainte de a fi lansat? S-a oprit imediat după ce lumea a pus mâna pe telefon”, a scris Carl Pei pe Twitter.

Și într-o bună măsură are dreptate. Pe deoparte, când te uiți la teaser-ul oficial postat de companie tot pe Twitter în urmă cu o săptămână este foarte greu să ignori asemănărea la nivel de design dintre OnePlus 5 cu, Oppo R11, care este o clonă a modelului iPhone 7 Plus de la Apple.

Totuși, când ne gândim la OnePlus 3, acesta a fost comparat cu HTC 10, model care părea o clonă a lui Galaxy S6, totuși după ce a fost lansat, nimeni nu a mai făcut nicio comparație cu niciunul din telefoanele menționate.

La urma urmei, smartphone-urile, de 10 ani încoace sunt, în esență, niște paralelipipeduri dreptunghiulare și din acest punct de vedere toate sunt asemănătoare. Dar în același timp, trebuie să vedem și schimbările de design aduse de telefoane precum Xiaomi Mi Mix sau Galaxy S8, care nu pot fi confundate cu niciun alt telefon de pe piață.