Un telefon Nokia a primit certificare FCC – ar putea fi Nokia 1!

- Adrian Ungureanu
412

Este foarte posibil ca lansarea modelului Nokia 1 să nu fie departe, după ce un nou model de telefon al mărcii finlandeze a fost depistat în baza de date a Comisiei Federale pentru Comunicații (FCC) a SUA.

Telefonul are dimensiuni mai mici decât Nokia 2, care este în prezent cel mai mic și mai modest telefon produs de HMD Global cu brandul Nokia. Acesta a fost înregistrat cu numărul de serie 2AJOTTA-1056.

La dimensiunile pe care le are, 133 mm x 68 mm, cel mai probabil are un ecran de 4,5 – 4,7 inci. Mai mult nu prea are cum. Dar dacă ecranul ar avea format 18:9, dar mă îndoiesc că Nokia 1 va avea un design prea modern.

Despre Nokia 1 aflam încă de la finele anului trecut că ar trebui să fie un model low-cost, cu dotări modeste, pe care ar urma să ruleze o versiune specială de Android.

Potrivit zvonurilor anterioare, telefonul va rula o versiune foarte simplă a sistemului de operare de la Google, Android Oreo Go, creată special pentru telefoanele cu specificații extrem de modeste care au între 512MB și 1GB de RAM. Despre acest Nokia 1 se spune că ar veni cu 1GB memorie RAM și 8GB spațiu de stocare intern.

Zvonurile despre acest model au apărut inițial din Rusia, unde este așteptat la un preț de aproximativ 87 de euro. Între timp, din China au apărut și două presupuse imagini cu Nokia 1 și capacul din spate al acestuia și arată ca un telefon low-cost.