Un misterios smartphone “Leica” primește certificare în China

- Adrian Ungureanu
372

Lista de certificate TENAA crește de la o zi la alta și este un loc foarte bun de a afla cu ce sunt echipate telefoanele ce urmează să fie lansate. Majoritatea rămân doar în China, dar sunt și foarte multe modele care sunt lansate la nivel global, care au nevoie de certificare în China, cum ar fi telefoanele de la Samsung, Apple, Huawei sau mai nou Nokia.

Un model complet surprinzător a apărut, însă, zilele acestea în baza de date a autorității chineze. Un model denumit Leica. Da, ca producătorul german de soluții optice. Compania care colaborează cu Huawei, iar producătorul chinez se laudă cu această colaborare pentru a atrage și mai mulți clienți. Așa că a fost o surpriză să credem că Leica intră pe piața smartphone.

Ei bine, nu e așa. Acest telefon este produs de Leica Electronic, o companie chineză cu sediu în Shenzhen. Este destul de ciudat că această companie a putut folosi acest brand, chiar dacă pe teritoriul chinez este posibil orice.

Compania chineză chiar încearcă să inducă publicul în eroare și și-a plasat logo-ul exact sub camera duală de pe spate.

În rest, telefonul este unul modest. Dispune de un ecran de 5,5 inci, cu rezoluție Full HD, un procesor modest tactat la 1,25GHz, opțiuni de 2GB și 3GB memorie RAM, variante de 32GB și 64GB stocare internă și cameră principală duală cu senzori de 8MP și una frontală extrem de modestă cu senzor de 2MP.

Nu știm dacă oficialii de la Leica știu de acest telefon, dar dacă află, nu cred că vor fi foarte bucuroși. Este clar că necunoscuta firmă chineză încearcă să profite de renumele brandului german.

No posts to display