Un oficial al Huawei afirmă că 6 GB RAM pe un telefon reprezintă o risipă de resurse

218

Competiţia dintre producătorii de telefoane inteligente a dat naştere, de câţiva ani încoace, unei curse nebune de “înarmare” a dispozitivelor lor cu tehnologii din ce în ce mai avansate, componente din ce în ce mai puternice şi mai sofisticate.

Este necesară o astfel de cursă? Au nevoie oamenii de telefoane ale căror dotări să rivalizeze cu cele de pe calculatoare de exemplu? Unii spun că nu, iar acum aveam parte şi de o opinie asemănătoare din partea unui oficial din cadrul unui important producător de telefoane.

Lao Shi, unul dintre oficialii Huawei, al treilea cel mai mare producător de telefoane din lume, după Samsung şi Apple, a postat pe reţeaua de socializare chineză Weibo o părere personală, în care afirmă că 6 GB memorie RAM pe un telefon este o risipă de resurse.

Acesta este de părere că smartphone-urile, la ora actuală, nu au nevoie de 6 GB memorie RAM. Acesta a explicat că 4 GB de RAM sunt mai multe decât suficienţi. Shi crede că optimizarea sistemului de operare este cheia pentru a face un telefon să ruleze fără probleme, nu doar componentele hardware. Acesta a dat exemplu iOS, care rulează fără probleme cu o cantitate mică de RAM.

Evident că oficialul Huawei are dreptate, iar atât timp cât pe piaţă există software care poate rula într-un mod fluent şi fără probleme pe o configuraţie hardware mai mică, instalarea de componente şi mai puternice nu este justificată. Mai ales că instalarea de componente mai puternice aduce după si şi creşterea preţului telefoanelor, iar modelele de top sunt foarte scumpe şi inaccesibile pentru o categorie foarte mare de potenţiali cumpărători.