Un nou telefon BlackBerry depistat pe Geekbench

- Adrian Ungureanu
434

În noua eră TCL, singurele telefoane BlackBerry din acest an au fost KEYone, a cărui dezvoltare începuse înainte ca producătorul chinez să primească drepturile asupra brandului canadian și modelul Motion, lansat în această toamnă.

Altele nu vom mai vedea în acest an, dar fanii BlackBerry s-ar putea aștepta la lansarea unui nou telefon la începutul anului viitor. Poate la CES 2018, care are loc între 9 și 12 ianuarie, în Las Vegas, poate la MWC 2018, ce va avea loc la Barcelona, între 26 februarie și 1 martie.

Indiferent când va fi prezentat, un nou BlackBerry a fost depistat în baza de date a testului de referință de la GeekBench, care din păcate nu este foarte ofertant cu noi, dar ne dezvălui procesorul, cantitatea de RAM și sistemul de operare pe care a fost testat.

Ciudată este și alegerea numelui de model, ”Qualcomm BBF100-1”. Pare ciudat, pentru că ne dă impresia inițial că este un telefon produs de Qualcomm, dar este de fapt un BlackBerry.

Telefonul este, însă, echipat cu procesor Qualcomm, un model Snapdragon 660, cel mai bun procesor pentru segmentul de clasă medie, dar la fel ca în cazul KEYOne și Motion, TCL nu a vrut să pună cele mai puternice componente de pe piață. Procesorul are 8 nuclee și este tactat la 1,8GHz. Telefonul vine cu o cantitate destul de mare de RAM, TCL instalând 6GB. Telefonul a fost testat cu Android 8.0 Oreo și cel mai probabil cu acesta va fi livrat.

Există speculații că acest mode ar fi un urmaș pentru modelul KEYone, dar mi s-a părut destul de clar că TCL nu va mai lansa telefoane BlackBerry cu tastatură fizică. Ar fi cam ciudat ca acesta să fie urmașul lui KEYone și să nu aibă singura trăsătură care-l diferențiază față de celelalte telefoane pe piață.